Røykvarsler

Velg optiske røykvarslere

Røykvarslere redder liv hvert år. Tidlig varsling er et av de viktigste tiltakene for å unngå brann. Dersom du har tidlig varsling får du mulighet til å slokke et branntilløp innen ditt hjem blir røyklagt og i verste fall brenner ned.

Det finnes i hovedsak 2 forskjellig typer røykvarslere. Dette er ioniske og optiske røykvarslere. Begge detekterer røyk, men de oppdager brannen på ulike måter.

Branner i boliger starter oftest som ulmebranner. Dette vil si at brannen utvikler seg sakte med lite flammer, men derimot med en kald og veldig giftig røyk med store partikler. En optisk røykvarsler merker disse større partiklene raskere enn en ionisk røykvarsler, og derfor er sjansen større for at du blir varslet tidlig dersom du har optiske røykvarslere i ditt hjem.

Seriekoblede varslere

Å ha seriekoblede varslere som kommuniserer med hverandre, er alltid lurt. Dette gjør at du får tidlig varsling dersom det brenner i en annen del av din bolig enn der du befinner deg. Brenner det for eksempel i første etasje mens du ligger og sover om natten i tredje etasje, kan det å ha seriekoblede varslere være helt avgjørende for om du oppdager et branntilløp i tide.

Norsk Brannvern fører en rekke modeller av ulike røykvarslere.
I vår nettbutikk finner du våre mest solgte varianter.

Ønsker din boligsammenslutning å gå til anskaffelse av røykvarslere, er våre teknikere vant med å gjennomføre slike oppdrag. Kontakt oss gjerne for å få et godt tilbud på røykvarslere ferdig montert i tak i deres borettslag/sameie.

For mer informasjon, ta gjerne en titt på vår informasjonsfilm om varsling nedenfor. Her går vi igjennom ulike typer detektorer, og alt fra enkeltstående røykvarslere til fulldekkende brannalarmanlegg.