Norsk Brannvern - Test av røykvarsler

Røykvarslere redder liv hvert år.

Tidlig varsling er et av de viktigste tiltakene for å unngå brann.

Brann i hus symbol

Enkelstående røykvarsler

Den vanligste og enkleste formen for røykvarslere, er enkeltstående røykvarslere. Husk alltid å velge optiske varslere, dette gjelder både på enkeltstående varslere og seriekoblede.

Kommunikasjons symbol

Seriekoblede røykvarslere

Å ha seriekoblede varslere som kommuniserer med hverandre, er alltid lurt. Dette gjør at du får tidlig varsling dersom det brenner i en annen del av din bolig enn der du befinner deg. Vi leverer driftssikre versoner av seriekoblede røykvarslere, f.eks FireAngel.

Brannalarm symbol

Brannalarmanlegg

I bygg med flere boenheter, er det beste alternativet når det gjelder brannvarsling å montere heldekkende brannalarm-anlegg. Norsk Brannvern monterer moderne og stabile brannalarmanlegg med mulighet til å kobles direkte til vekterfirmaer eller brannvesen, samt at en kan ha overvåkning i sanntid.

Røykvarsler - Velg optisk

Det finnes i dag dessverre ikke så mange gode helhetlige tester av røykvarslere, men de testene som foreligger viser at så lenge en har optisk røykvarsler er deteksjonstiden nokså lik blant de ulike fabrikatene. Norsk Brannvern har gjennom mange år i bransjen testet ut mange ulike løsninger og fabrikater, og vi tilbyr kun de modeller og systemer som vi i tillegg til vet at detekterer raskt også har god driftssikkerhet og stabilitet og holdbarhet.

Optiske varslere - Best i test

Tester viser gang på gang at optiske varslere er å foretrekke fremfor ioniske varslere. Et kablet brannalarmanlegg er alltid det beste og mest driftssikre valget, men dersom du kun går for enkeltstående eller seriekoblede røykvarslere, husk å alltid velge en som er optisk. Branner i boliger starter oftest som ulmebranner. Dette vil si at brannen utvikler seg sakte med lite flammer, men derimot med en kald og veldig giftig røyk som inneholder store partikler. En optisk røykvarsler oppdager disse store partiklene raskere enn en ionisk røykvarsler, og derfor er sjansen større for at du blir varslet tidlig dersom du har optiske røykvarslere montert i ditt hjem.

Røykvarsler
Røykvarsler

Tiltak - Samlede tiltak er best

En stor del av våre kunder er borettslag og sameier. Vi har lang erfaring med å utføre samlede tiltak, hvor vi monterer røykvarslere i samtlige boenheter. Dette er også erfaringsmessig det som fungerer best.

Dersom en kun ber den enkelte beboer sørge for å være innenfor kravet i “Forskrift om brannforebygging”, opplever vi dessverre alt for ofte at situasjonen ikke har bedret seg fra et år til et annet når vi kommer på kontroll og evt. at plassering ikke er i henhold til forskriften og produsentens anvisning.

Send oss gjerne en uforpliktende henvendelse for å få et godt tilbud på røykvarslere ferdig montert i din boligsammenslutning.

For enkeltbestillinger har vi også et utvalg av våre mest populære røykvarslere i vår nettbutikk.

Spørsmål? Ta kontakt

Send oss en melding, så tar vi kontakt med deg så raskt vi har mulighet.

Spørsmål? Ta kontakt

Send oss en melding, så tar vi kontakt med deg så raskt vi har mulighet.