Sirkulærøkonomi i praksis – stadig flere kjøper miljøslukkere

Etter kun noen måneder i salg opplever vi i Norsk Brannvern stadig større pågang for våre miljøslukkere. Bare denne uken leveres det ut apparater til én entreprenør, tre ulike borettslag, og flere næringsbygg. Vår leverandør Miljø Norge har sammen med Norsk Gjenvinning og andre, tatt tak i et enkelt produkt og gjort det lett for forbrukere å velge sirkulærøkonomi. Vi i Norsk Brannvern har en målsetning om å selge minst 60% av denne type brannslukkere. Dette vil spare naturen for uttak omtrent 25 000 kg stål og andre metaller årlig, samt minske utslippene av co2 med 228 000 kg per år.

Vi syntes det er flott at våre kunder både tenker god brannsikkerhet, samtidig som de velger mer miljøvennlige produkter. Dersom du ønsker at ditt borettslag, sameie eller din bedrift skal ha en miljøslukker er det bare å ta kontakt med oss i Norsk Brannvern. Disse miljøslukkerne er et godt eksempel på konkrete løsninger i sirkulærøkonomien. Det er ingen grunn til å kjøpe nye apparater fra Kina, når man kan få like god kvalitet på resertifiserte apparater fra Lier.

Janne Britt er HMS ansvarlig i Sannergata 5 i Oslo og sier etter leveranse:
«Kjempebra at apparatene brukes på nytt. Vi er glade for å bidra til mer gjenbruk».

Simon, HMS-ansvarlig på Kolsåstoppen sameie, sier etter leveranse:
«Disse ser relativt nye ut, og så lenge den slukker brann, så er det bare positiv at det er miljøvennlig».

Vi i Norsk Brannvern vet at Norsk Standard 3910 må følges ved service på slukkere. Dette gjøres av Miljø Norge i dag, så slukkeeffekten på et ombrukt apparat / miljøslukker er like god som når apparatet var nytt. Vi kan derfor stå inne for at apparatene er like gode med tanke på brannsikkerhet, og langt bedre for miljøet.

OVER: Sondre og Thomas har delt ut en rekke miljøslukkere, altså ombrukte brannslukningsapparater til kunder den siste tiden.

Har du spørsmål om slukkeutstyr eller ønsker mer informasjon om våre miljøslukkere?