fbpx
Røykvarslerens Dag – Vi Var På Besøk i Trondheim

Røykvarslerens Dag – Vi Var På Besøk i Trondheim

Visste du at hver natt sover omtrent 500.000 nordmenn uten fungerende røykvarsler? Gjelder dette også deg? Vi vet av erfaring at de aller fleste branner forekommer på vinterstid, og desember som for mange er en hektisk måned er særlig utsatt. Vi anbefaler alle å skifte batteri på røykvarsleren en gang i året, og teste varsleren hver måned. Gå derfor jula i møte med god samvittighet og trygg nattesøvn, test din røykvarsler i dag!

Vi markerte røykvarslerens dag med en tur opp til vår nyoppstartede avdeling i Trøndelag, for å gjøre en kartlegging av status der oppe. Etter våre møter kan vi konkludere med at det jobbes bra med forebygging i Trøndelag. Med seks personer ansatt, og mange nye kunder i regionen, bidrar dette til at vi er enda nærmere å oppfylle vår visjon.

Bevisste beboere, men utstyret kunne vært bedre

Vårt første stopp for turen var en sentral bygård i Trondheim, hvor styret har tatt ansvar for å forbedre brannsikkerheten gjennom å leie oss inn for å bistå med HMS-arbeid og kartlegging av deres sikkerhet. Vi går runden i bygården for å påse at utstyret de har er i orden. Inne hos Marcus og Håkon, to av de mange studentene i byen, tester vi at røykvarslerne fungerer. I denne bygården er røykvarslerne optiske, vi tester og bytter batteri slik vi alltid gjør. De fungerer slik de skal, bra!

Slukkeskum Norsk Brannvern

Med slukkeskum og fungerende røykvarsler er leiligheten sikrere

Denne leiligheten har kun en røykvarsler i tillegg til det sentrale brannvarslingsanlegget i bygget. Da brann ofte oppstår på natten anbefaler vi studentene å få satt opp ekstra røykvarslere på hvert av soverommene. Jo flere jo bedre! Vi observerer også at det ikke finnes noe slukkemiddel i denne leiligheten, vi noterer dette til styrets rapport, og gir de en slukkeskum før vi beveger oss videre i bygget.

Mangelen på utstyr for slukking av brann er noe som dessverre noe som går igjen i denne bygården, og noe som må forbedres. Dersom alle har brannslukkingsutstyr lett tilgjengelig, kan konsekvensene ved brann minimeres dersom de oppdages tidlig nok.

Utover dette har denne bygården jobbet godt med brannsikkerhet. De har en klar og tydelig merking av rømningsveier. De har hengt opp en branninstruks i oppgangene, og de har nylig installert et nytt og oppdatert brannvarslingsanlegg. Akkurat slik det skal være!

 

Kurs og bevisstgjøring

Varme Arbeider Kurs i Trondheim Norsk Brannvern

Varme Arbeider Kurs

Vår andre og siste dag i Trondheim starter med kurs for ansatte i Jernbaneverket. De skal igjennom sertifiseringskurset brannvern for utførelse av varme arbeider. Dette er et kurs som er obligatorisk og lovpålagt for alle som jobber med maskiner eller utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. De aller fleste i salen har vært igjennom dette tidligere, men i og med at sertifiseringen må fornyes etter hvert femte år er det på tide med en oppfriskning for flere.

I og med at dette tross alt er røykvarslerens dag avslutter vi dagen med å opplyse trønderne om viktigheten av denne dagen. Vi tar med oss røykvarslere og informasjonsskriv til hovedgaten for å dele ut, og bevisstgjøre folk. Dessverre spiller ikke værgudene på lag med oss da mengder med regn og sludd gjør sitt med å sørge for folketomme gågater. Dette er derimot ikke nok til å stoppe oss. Vi drar derfor på kjøpesentre for å nå ut til folk, gode holdninger og bevissthet til brannsikkerhet kan tross alt redde liv.

Vi reiser tilbake til Østlandet med god samvittighet – vår avdeling i Trondheim har fått til mye på de tre månedene de har jobbet, og bidrar allerede med å gjøre regionen sikrere. Vi gleder oss til å ytterligere styrke dette samarbeidet i tiden som kommer!

Leave a Reply