fbpx

Petters hjørne | August 2018

Hei og velkommen tilbake til hverdagen!

Håper alle har fått ladet sine batterier og er klare for å brannsikre Norge igjen. Takk til dere som har holdt hjulene i gang i sommer. Juli er normalt en lite aktiv måned for oss i Norsk Brannvern, men det har jaggu skjedd litt av hvert hver eneste dag i sommer. Deriblant en dødsbrann i et bygg hvor vi har ansvaret for brannalarmsystemet mm. Brannalarmen løste ikke ut ved røykutvikling, så det var litt hektisk en periode her før vi fant årsaken. Våre folk hadde skrevet en god rapport, og feilen som var på brannvarslingsanlegget kan ikke klandres for (en kuttet kabel). Svært trist når noen omkommer i brann, når vi vet det er så lite som skal til for at det ikke skal skje. Vi forsetter å sikte mot vårt mål om 0 døde i brann innen 2025. Denne, og de fleste andre dødsbranner, kunne lett hvert unngått ved enkle systematiske brannverntiltak.

 

Stein sluttet som administrasjonsansvarlig den 1.juli. Dette innebærer ikke noe dramatikk for den enkeltes arbeidshverdag. Vi takker han for tiden han har hatt hos oss, jobben han har utført, og ønsker han selvfølgelig lykke til videre med nye utfordringer.

Jeg, Petter Mathisen, vil ta over ansvarsområdene Stein tidligere utførte. Dette innebærer altså ta meg av all operasjonell drift, herunder følge opp avdelingsledere, foreta intervjuer, utføre kontrollfunksjoner og fortsette jobben med strategiarbeid. Jeg rapporterer til Geir som fortsetter som Daglig leder.

Jeg og Geir kommer til å ringe eller ha møter med dere alle før den 22. august. De vi ikke ser ansikt til ansikt de nærmeste ukene, ser vi forhåpentligvis på Kickoff den 14.september.

Mer informasjon om dette arrangementet kommer i egen e-post.

 

Til slutt vil jeg benytte anledningen  til å takke- og skryte litt til de av dere deltids- og fulltidsansatte som har deltatt på å bekjempe skogbranner i ferien. Bra jobbet!

Vi i ledelsen har ofte klaget på Brannvesenet og DSB sin evne til å forebygge, men denne sommeren fortjener de faktisk skryt for effektivt og godt slukkearbeid når det gjelder skogbranner. Tommel opp